STAJ TAKVİMİ

- Staj Defteri Teslimi: 29 Nisan - 01 Mayıs 2024

- Staj Başvuru Tarihleri: 13-15 Mayıs 2024

- Staj başvurusu için yeni başvuru tarihleri: 4-5 Haziran 2024 (Staj başvuru sürecini 13-15 Mayıs tarihlerinde tamamlayamayan öğrenciler 4-5 Haziran tarihlerinde evraklarını teslim ederek staj başvurularını yapabilirler)

----

Staj başvuruları 13-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında matbu olarak (çıktı) yapılacaktır. Staj başvuru belgeleri eksiksiz ve imzalı olarak belirlenen tarihler arasında bölüm staj sorumlularına teslim edilmelidir. Ayrıca aşağıdaki google forms linki üzerinden stajla ilgili bilgiler sisteme girilmelidir. (Google forms linki başvuru tarihlerinde aktif olacaktır.)

Staj başvuru belgeleri:

- Staj Başvuru formu (1 adet ilgili kuruma kaşeletilmeli ve imzalatılmalı)

- Staj Kabul formu (3 adet ilgili kuruma kaşeletilmeli ve imzalatılmalı / belirtilen yere vesikalık fotoğraf yapıştırılmalı)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi (1 adet)

- İkametgah belgesi (1 adet)

- Adli Sicil Belgesi (1 adet)

- İş kazası ve meslek hastalıkları sigorta formu (1 adet)

- Müstehaklık belgesi (Bu belge öğrencinin ailesi üzerinden sigortalı olması durumunda gerekmektedir. e-devlet üzerinden indirilebir. Öğrencinin hiçbir sigortası yoksa bu belge gerekmez.)

- Etkinliklerde Katılımcıların Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma ve Açık Rıza Metni (Öğrenci tarafından imzalanmalı, taratılıp google forms üzerinden teslim edilmeli)

* Staj başvuru belgelerini indirmek için:

* Staj başvuruları için google forms linki:

* Staj başvurusu ve defter teslimiyle ilgili detaylı bilgiler için:

. Mimarlık bölümü staj sorumlusu: M. Emin Şişman (C 120)

. İç Mimarlık bölümü staj sorumlusu: Nisa Nur Göksel (C 116)

. Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü staj sorumlusu: Hayriye İsmailoğlu

STAJLAR HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR - 2024
* Staj başvuru detayları için tıklayınız.

* Staj yapılırken veya yapıldıktan sonra doldurulan staj defteri kurum yetkilisi Mimar veya İnşaat Mühendisi tarafından kaşelenip imzalanır. (Tüm sayfalar)

* Staj yapıldıktan sonraki dönem başında yapılan staj dersi sistemden seçilir.

* Staj defteri dönem içinde Staj Komisyonunun belirlediği tarihlerde GOOGLE CLASSROOM üzerinden teslim edilir.

* Classroom sınıf bilgileri öğrencilerle mail üzerinden paylaşılacaktır.

ARAŞTIRMA STAJI (MIM19200 ve IMIM19200 Araştırma Stajları)

Teslim Formatı:

- 10 gün doldurulmuş PDF formatında defter (Ekstra sayfalar silinmelidir.)

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

(Not: Google Classroom davetiyesi yalnızca o dönem dersi seçen öğrencilere gönderilir. Otomasyondan derse kayıt yaptırdıysanız, classrooma erişebilmek için otomasyon sayfanızı ve mailinizi kontrol ediniz.)

KURALLAR

- Aynı günde gezilebilecek mimari mekanlar ayrı ayrı günlere yazılmaz.

- Mesleki katkı sağlamamış olan seminer vb. staj defterine yazılmaz.

- Yazı dili akademik olmalıdır. Günlük biçiminde staj defteri yazılmaz.

- Gezilen mekanların mimari olarak irdelenmesi ve teknik bir inceleme olarak yazılması gerekir. (Vikipedia veya yazarı belli olmayan kaynaklar kullanılmamalıdır. Alıntılama yöntemlerine dikkat edilmelidir.)

- BAŞKA BİR DERS KAPSAMINDA yapılmış teknik geziler staj defterine yazılmaz.

- Geziler maksimum 3 güne yazılmalıdır. Kalan 7 gün için farklı etkinlikler (seminer, workshop, yarışma projesi gibi) yazılmalıdır.

- Staj defterine yazılan bilgiler internet sitelerinden ve/veya kitaplardan kopyalanmamalıdır. İntihal yaptığı anlaşılan öğrenciler için işlem başlatılır.

- Kitap/ İnternet sitesi gibi kaynaklar kaynakça verilerek kullanılabilir.

- Öğrenciler staj defterine yazdığı bilgileri farklı kaynaklardan derleyerek kendi akademik cümleleriyle yazmak zorundadır.

- Mesleki kazanımlarını akademik bir dille anlatamayan staj defterleri başarılı sayılmaz.

- Defter altlığında görünen başlangıç-bitiş tarihi araştırma stajında aranmaz.

- Defterin teslim edildiği tarih formda ilgili yere yazılır.

ŞANTİYE STAJI (MIM19300 ve IMIM19300 ŞANTİYE Stajları)

Teslim Formatı:

- 30 gün doldurulmuş ve her sayfası firma tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş staj defteri PDF formatına dönüştürülmelidir.

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci şantiyede yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.

OFİS STAJI (MIM19400 ve IMIM19400 OFİS Stajları)

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci ofiste yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla ve/veya çizimlerle desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.