Dark Heritage of Famagusta: Warfare, Desolation and Spirit of the Place

Gazimağusa’nın Tedirgin Edici Mirası:

Savaş, Terk Edilmişlik  ve Yerin Ruhu

Gazimağusa’daki Luzinian ve Osmanlı dönemine ait anıtların bir kısmı, koruma alanında incelemeye ihtiyaç duyan bölgenin tedirgin edici miras yapıları olarak adlandırılmaktadır.

Çalışma sonucunda, rölöve çalışması, envanter fişi hazılanması ve sokak siluet çizimleriyle tedirgin edici mirasın tarihi alanlardaki kimliklerinin ve dokularının tanımlaması beklenmektedir.

8-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ‘In/Dependence’ teması ile düzenlediği 9. Uluslararası Tasarım Haftası’na Arş. Gör. Hayriye İSMAİLOĞLU yürütücülüğünü üstlendiği ‘Gazimağusa’nın Tedirgin Edici Mirası: Savaş, Terk Edilmişlik  ve Yerin Ruhu’ konulu çalıştay, FSMVÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Keçoğlu, Muhammed Çolak, İrem Cabbaroğlu ve Restorasyon Programı Lisansüstü öğrencilerinden Fatma Karabulut, Asile Yaman ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 7 öğrenci olmak üzere toplam 12 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay yürütücüsünün Gazimağusa’da sur içinde belirlediği alanda rölöve, fotoğraf ile belgeleme ve eskiz çalışmaları gerçekleştirilmiş, çalıştay ekibinin hazırladığı çizimler paftalar haline getirilerek sergi yapılmıştır. Ayrıca tüm çalışma süreci ve oluşturulan ürünler 1 dakikalık video ile tasarım haftasında bulunan tüm katılımcılara sunulmuştur.

Dark Heritage of Famagusta Warfare Disolation and Spirit of the Place from hayriye ismailoğlu on Vimeo.