İçindeki Mimarı Çıkar Fikir Yarışması sonuçlandı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin mimarlık ve tasarım alanında farkındalık yaratmak ve öğrenimine bu alanda devam etmek isteyen öğrencilere destek olmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği İçindeki Mimarı Çıkar Fikir Yarışması sonuçlandı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ilkini 2021 yılında yaptığı İstanbul genelinde lise son sınıf öğrencilerinin katılımına açık ödüllü poster tasarım yarışması, bu yıl “Çizgi Roman Mekânı” temasıyla düzenlendi. 9 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında devam eden başvuru sürecinin ardından jüri değerlendirilmesi yapılarak dereceye giren tasarımlar belirlendi.

Hayali bir kahramanın (ya da kötünün) yaşadığı, savaştığı, saklandığı veya arzuladığı bir yerin tasarlanmasının talep edildiği yarışmada katılımcılardan hem kahramanın karakterini anlatacak bir metin oluşturması hem de çizgi romanda yer alacağı varsayılan o yere ilişkin betimlemeleri görselleştirerek anlatması beklendi.

Yarışmanın ödül töreni 25 Temmuz 2022, 15.00’te Haliç Yerleşkesi C Blok Çınaraltında yapılacaktır. Tüm katılımcıları ve dereceye giren öğrencileri ödül törenimize bekliyoruz.  Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Dereceye Girenler:

Birincilik Ödülü: Erkin Şirin / Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İkincilik Ödülü: Zeynep Didem Aysul / Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Fen Lisesi

Üçüncülük Ödülü: Süeda Kurt / Şehit Haki Aras Anadolu İmam Hatip Lisesi

Birincilik Ödülü

-Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi %100 Eğitim Bursu*

-Dizüstü Bilgisayar 

İkincilik Ödülü

-Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi %50 Eğitim Bursu*

-Tablet

Üçüncülük Ödülü

-Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi %25 Eğitim Bursu*

-Çizim Tableti

*Yarışmada ilk üçe giren öğrencilerin burs ödülleri 2022 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölümlerinden herhangi birini tercih edip, yerleşmeleri halinde, eğitim ücretinden belirtilen oranda indirim şeklinde uygulanacak ve bursun kesilmesi şartları hususunda Burs Yönergesine uyulacaktır.